Ruinele Bisericii Sân Nicolară

Ruinele Bisericii ”Sân Nicoară” (Strada Sân Nicolară), situate pe o colină dintr-un parc al municipiului, unde s-ar fi aflat cândva Episcopia catolică Curtea de Arges, vis-a-vis de Biserica Domnească.

Ruinele amintesc de un locaș de cult ridicat în prima jumătate a secolului al XIV-lea, poate chiar mai devreme, de către celebra Doamna Clara, mama voievodului Vlaicu-Vodă.

Edificiul a contribuit semnificativ la înțelegerea stilului de a construi la sfârșitul feudalismului timpuriu prin zidurile sale, lucrate din materiale autohtone, care prezintă o alternanță de șiruri de piatră de râu cu trei rânduri de cărămizi aparente. Deasupra tindei se înalță grațios un turn de cărămidă ce servea drept clopotniță (astăzi pe jumătate dărâmat), utilizat probabil și ca post de observație, semnalizând apropierea dușmanilor către ultimul refugiu al domnilor români, aflat la 25 de km depărtare: Cetatea Poienari.

 

Obiective Turistice , , , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.