Muzeul sătesc Galeș

Muzeul sătesc Galeș este situat chiar în centrul satului.

Muzeul este organizat într-o clădire proprie, ridicată de către săteni din barne de lemn pe o temelie de piatra, în stil argeșean, și concepută special cu aceasta destinație: de a ramane ca un model de casa taraneasca din Galesul secolelor XIX-XX.

La primul nivel, casa este compusă din șase camere, dintre care două sunt amenajate cu de-amanuntul ca și odaile de altădată ale satului

Una dintre camere este cunoscută ca și “odaia cu corlon” și este o bucătărie țărănească de altădată, cu icoană în perete, la răsărit, cu pământ pe jos, masă de lemn, scaune, străchini de pământ, tronul de mălai etc.

O altă cameră este cunoscută și sub denumirea de “odaia de dormit” sau “iatacul”, și este pardosită cu scândura, cu icoana în perete, crucea și oala cu busuioc pe masă, patul tare de scândură, lada de zestre, acoperite cu frumoase țesături colorate de lână, precum și copăiță atârnată de tavan

Muzeul din Galeș mai are alte 4 camere care conțin exponatele stranse din gospodariile oamenilor din sat, oglindind atat portul, cât și îndeletnicirile locuitorilor Galeșului. În camera mare, se pot găsi expuse mai multe costume bărbătești și femeiești lucrate în casa, “chilimuri” și prosoape țărănești.

Obiective Turistice , , , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.