Grădina Zoologică Pitești

Grădina Zoologică este amenajată în Pădurea Trivale.

În Grădina Zoologică din Pitești se pot vedea un număr de peste 130 de animale, din 39 de specii, printre care enumerăm: struț Emu, păun, tigru, lei, urși, bourul alb, căprioare, maimuțe, vulpi, lupi, nutrii, capre de Camerun, precum si diferite specii de păsări de pradă.

Grădina Zoologică rămâne unul dintre locurile preferate de copii și părinți în zilele cu soare.

Înfiinţată în 1950 în Ştrand, pe malul drept al râului Argeş era  un colţ zoologic cu cuşti improvizate unde vieţuiau urşi carpatini, vulpi şi lupi. Inundaţiile din 1970 şi mai ales apa care a dat năvală peste parc, a făcut ca aceste animale, puţine la număr, să fie mutate la Grădina Zoologică din Parcul Trivale.
Grădina Zoologică pare că vine dintr-o poveste de viaţă, însorită de oamenii mai vechi ai pădurii, poveste care se amestecă, cu basmul, cu feeria şi cu idealul de cunoaştere.

Grădina Zoologică din Trivale este în acest moment pe locul 4 în ţară din punct de vedere al dotărilor şi al investiţiilor realizate în ultimii ani. Autorităţile locale au alocat în perioada 2000 – 2009 suma de 3 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea Grădinii Zoologice din Piteşti, precum şi pentru atingerea standardelor cerute de Uniunea Europeană.

Grădina zoologică se afla în Parcul Trivale din Piteşti. Parcul se întinde pe aproape 7.000 ha şi a fost amenajat în anul 1900, în 1939 Pădurea Trivale fiind declarată monument al naturii. Terenul variază de la plan la accidentat, altitudinea fiind cuprinsă între 290 m, în Lunca Argeşului) şi 430 m, în Plaiul Foii. Raritatea pădurilor de stejari termofili, diversitatea vegetaţiei, însemnătatea fitogeografica deosebită conferă rezervaţiei forestiere Pădurea Trivale o importanţă majoră.

Zoo Piteşti poate fi vizitată de:
·        Marţi până Duminică între orele 10-17,30 Iarna
·        Marţi până Duminică între orele 10-19,30 Vara
Preţul unui bilet este de:
·        3 lei adulţi
·        2 lei copii, elevii, studenţii şi pensionarii
·        1 leu grupuri organizate de peste 10 persoane
·        copii până la vârsta de 3 ani au intrarea gratuită

Obiective Turistice , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.