Brăduleț

Teritoriul comunei Bradulet este amplasat preponderent în spatiul Subcarpatilor argeșeni, la contactul cu structurile de tip carpatic, beneficiind de “adăpostul” Carpaților Meridionali, în nordul județului Argeș. Comuna Brăduleț are o suprafață de 4.900 hectare și o populație de 2140 locuitor.

Amplasarea teritoriului valorifica un compartiment important al bazinului hidrografic Vâlsan, extinzându-se mai mult pe versantul drept, dar si pe cel stâng, pe care gospodariile urcă până spre nivelul interfluvial.

Valea Vâlsanului fiind intens populată, iar posibilitățile geomorfologice de extindere a vetrei limitate, s-a generat o puternica locuire a primelor terase ale râului în lungul caruia s-au permanentizat importante fluxuri energetice si umane si un profil aproape compact al vetrelor în lungul axei principale.

Comuna Brăduleț este compusă din următoarele sate: Piatra, Ungureni, Slamnesti, Uleni, Galeșu, Alunișu, Cosaci, Brăduleț și Bradetu. Acestea se dispun cvasicontinuu pe cea 9,52 krn, sporind, prin pitorescul gospodariilor traditionale ori prin splendoarea construcțiilor modeme, încântarea generată de un cadru natural de excepție.

Obiective Turistice , , , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.