Rezervații naturale în Argeș: Crucea voinicului

O arie restrânsă din această rezervație este populată cu circa 50 de specii de plante spontane care au fost puse sub ocrotire. Printre acestea se numără: breabănul, barba ungurului, omagul, brusturul negru, crucea voinicului, coada iepurelui și cimbrișorul. Specii ca aninul alb, coacăzul, afinul, cucuruzul, splina și crinul de pădure și-au extins aria de răspândire până pe Valea Dâmboviței și culmile care coboară din munți. Între speciile faunistice predomină fluturele de stâncă, vipera, corbul, acvila de stâncă, cocosul de munte, râsul si ursul.

Pe lângă importanța biologică și geologică, acest areal are și o importanță istorică, păstrând urmele unei cetăți geto-dace care avea intense relații cu lumea elenistică. De asemenea, aici se păstrează dovezi ale existenței unor schituri rupestre din veacul al XIV-lea.

Rezervații naturale , , , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.