Rezervații naturale din Argeș: Poiana cu narcise de la Negrași

Înființată în anul 1966, rezervația floristică din comuna argeșeană Negrași se desfășoară pe o suprafață de 4,6 ha, fiind cea mai sudică stațiune cu narcise din țară, dezvoltate aici pe când locul era mlăstinos la suprafață. Natura solurilor și climatul blând din această zonă au favorizat dezvoltarea optimă a narciselor, care se mențin înflorite două luni pe an: mai și iunie.

Narcisele de la Negrași se deosebesc de cele din Dumbrava Vadului (comuna Sercaia, județul Brasov), având tulpinile mai subțiri și frunzele mai
înguste. Floarea are o corolă cu marginile roșii și petalele gălbui-deschis. Aceste deosebiri sunt legate de compoziția solului și de alți factori de mediu.

Rezervația de la Negrași este ocrotită pentru valoarea științifică deosebită a speciei și pentru valoarea peisagistică a covorului floral. În apropierea acestei superbe poieni cu narcise se află rezervația faunistică de la Corbi Ciungi.

Rezervații naturale , , , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.