Muzeul de Etnografie și Artă populară Câmpulung Muscel

Muzeul de Etnografie și Artă populară  este amplasat într-o clădire monument, ridicată în anul 1735 în stil muscelean, cu parter și etaj, fiind, se pare, cea mai veche construcție civilă din Câmpulung-Muscel.

Exponatele sale documentează îndeletnicirile tradiționale ale locuitorilor, portul popular, interioarele țărănești și principalele mestesuguri din zona Muscel.

Clădirea a fost construită în anul 1735 de către tetrilogofătul Ștefanescu, ultimul proprietar fiind avocatul Gheorghe Ștefănescu, de aici și numele vila “Gică Ștefanescu”.

În anul 1928 a fost restaurată de arhitectul câmpulungean Dumitru Ionescu Berechet, luându-și doctoratul în arhitectură cu această lucrare, pentru care a primit premiul Salonului Oficial.

În anul 1948 clădirea este donată Academiei Române cu scopul de a deveni muzeu, iar in anul 1952 se reorganizează aici Muzeul Orășenesc Câmpulung.

Din anul 1977 devine secția de etnografie și arta populară.

Clădirea adăpostește valoroase colecții de ceramică, costume populare și țesături. La parter găsim o bucătărie țărănească parcă desprinsă din pânzele lui Nicolae Grigorescu și Ștefan Luchian; ”Casa mică’’ sau camera de lucru înzestrată cu obiecte de tors și țesut și alături,,Casa mare’’ sau casa de oaspeți. La etaj sunt expuse obiecte de ceramică ce amintesc de arta olarilor câmpulungeni de altă dată, un splendid mobilier pirogravat, o încântătoare paradă a portului muscelean.

Program de vizitare:

Marti-duminica :  orele 9 °°- 17 °°

Luni închis

Bilet de intrare:3 lei

Obiective Turistice , , , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.