Trasee montane: Gura Văii Vladului – Creasta Vârfului Berevoescu

Trasee montane în Munții Făgăraș. Traseu nemarcatGura Văii Vladului Creasta principală laVest de Vf. Berevoescu

Durata: 3 ore; în sens  invers: 2 ore și 30 de minute;

Mențiune: iarna, în funcție de starea zăpezii, este accesibil doar alpiniștilor.

Gura Văii Vladului este locul de formare a Râului Dâmbovița din Pârâul Vladului (N) și Pârâul Boarcășu (S-V). Aici se ajunge parcurgând 37,5 km pe drumul de pe Valea Dâmboviței care se ramifică din șoseaua Câmpulung – Brașov (DN 73) cu puțin înainte de intrarea dinspre Rucăr în localitatea Podu Dâmboviței.

Vom trece prin Cheile Plaiului Mare, Săticu de Jos și de Sus, Cheile Petrimanului. Parcurgem drumul de contur pe partea sudică a Lacului Pecineagu, apoi traversăm apa râului pe malul nordic și, după cca. 4,5 km de drum forestier, ajungem la confluența celor două pâraie (1.231 m alt.). De aici vom urma spre N drumul forestier de pe Valea Vladului (5,5 km) până la capătul acestuia din poiana cu stâna Vladului (1.540malt.). Continuăm în urcuș pe partea estică a pârâului după poteca pastorală largă și, în cca. 2 ore, ajungem într-o altă potecă de creastă marcată cu bandă roșie (Cabana Plaiul Foii Curmătura Zârnei), la Vest de Vârful Berevoescu (2.300 m alt.). La Sud de acest punct se află Refugiul Berevoescu la care se poate ajunge în cca. 10 minute.

Muntii Fagaras Trasee montane , , , , , , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.