Trasee montane: Cabana Cascada Bâlea-Valea Doamnei-Curmătura Bâlei-Cabana Paltinul

Trasee montane în Munții Făgăraș: Cabana Cascada Bâlea-Valea Doamnei-Curmătura Bâlei-Cabana Paltinul

Marcaj: cruce roșie;

Durata: 4 ore; în sens invers: 3 ore si 30 min;

Timp: Traseu de vară.

Pornim de la Cabana Cascada Bâlei (1.234 m alt.) și parcurgem spre Sud, pe sub linia telecabinei, câteva sute de metri pe un drumeag care continuă cu o potecă marcată cu punct roșu pe malul estic al pârâului Bâlea până la cascadă. Traversăm pârâul pe malul vestic, intrăm într-o pădure de molid și urcăm usor poteca marcată cu cruce rosie si triunghi albastru. Puțin mai sus părăsim marcajul cu triunghi albastru (traseul 2) și continuăm spre Vest-Nord/Vest pe poteca marcată cruce rosie. Trecem creasta Piscului Bâlei prin sudul Pietrei Vulturului (1.321 m alt.) și
coborâm spre Sud-Vest în firul Văii Doamnei pe al cărei mal estic urmăm poteca spre Sud. Ieșim din pădure într-un gol alpin, urcăm pragul glaciar inferior al văii si continuăm prin pășunea alpină până în apropierea lacurilor Doamnei, la care se poate ajunge printr-un hățiș desprins spre Vest din poteca marcată.

În continuare ne abatem spre stânga (Est Sud/Est) și urcăm pronunțat spre căldărușa estică a Doamnei, din care ajungem în scurt timp la Curmătura Bâlei (2.202 m alt.). La mică distanță, mai sus, spre Sud, se vede poteca ce urcă în șaua Paltinului marcată cu bandă albastră. Din Curmătura Bâlii vom coborî spre Est în Căldarea Bâlea, în Transfăgărășan, de unde ajungem în scurt timp la Cabana Paltinul, aflată în apropiere, spre Est.

Muntii Fagaras Trasee montane , , , , , , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.