Școala Populară de Arte și Meserii

Școala Populară de Arte și Meserii (Bd. Republicii nr. 66) atrage atenția turiștilor și admirația arhitecților prin genialitatea meșterului constructor.

Depășind veacul, construcția cu parter și demisol expune spre Bulevardul Republicii o loggie cu două coloane centrale si doi pilastri laterali, pe pereții și plafonul căreia se păstrează în original decorația în tempera executată de pictorul Iosif Materna. Aflată inițial în proprietatea primarului antebelic al Piteștiului, între 1957 si 1970 „Casa Fostiropol” a oferit spațiu de expunere Muzeului local de istorie și științele naturii, devenind ulterior sediul Școlii Populare de Arte și Meserii.

Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti, cu profil de învăţământ artistic şi, din anul 2003, de însuşire a meşteşugurilor tradiţionale, este recunoscută în ţară drept pepinieră de talente, numeroşi fiind cei care, formaţi aici, au reuşit să se impună ca artişti consacraţi: soprana Felicia Filip, interpreta de muzică uşoară Ileana Şipoteanu, actriţa Adriana Trandafir, pictorul Sorin Ilfoveanu şi alţii.

Anual, Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Piteşti organizează tradiţionala Expoziţie Naţională de Arte Plastice şi Decorative a Şcolilor de Arte (pictură, sculptură, grafică, artă decorativă şi design vestimentar). Manifestarea este singulară în ţară şi se desfăşoară în luna octombrie.

 

Obiective Turistice , , , , , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.