Trasee turistice: Pitești – Teiu – Costești – Negrași – Glavacioc- Slobozia

30 km sud-est – comuna Teiu:

– Expoziția memorială ”Vladimir Streinu”(1902-1970), scriitor, critic și istoric literar născut în comuna argeseană Teiu, profesor la Universitatea din Bucuresti, care a semnat o serie de lucrări rintre care: Versificația modernă, Poezia si poeții români, Pagini de critică literară etc.

– un punct muzeal etnografic.

24 km sud – Orașul Costești:

– localitate atestată documentar în anul 1535 și devenită oraș în 1968. Orașul este cunoscut pentru manifestarea artistică Narcisa de aur, organizată anual în luna mai care reuneste interpreți de muzică populară din toată țara:

Punctul muzeal Costești pune în temă vizitatorii cu aspectele generale ale istoriei acestor meleaguri, atestate documentar în secolul al XVI-lea (1535), din timpurile vechi până în zilele noastre;

– pot fi vizitate și bisericile din lemn Telesti (sec. XVII) Podul Broșteni și Zorile (1800) construite din bârne de stejar pe soclu de cărămidă arsă;

30 km – satul Negrași, unde, în mijlocul pădurii, călătorul se poate îmbăta în ultimele luni de primăvară cu parfumul unei rezervații de narcise, unică în Europa.

– 64km – comuna Stefan cel Mare: pe o colină din apropierea comunei este amplasat Ansamblul feudal Glavacioc refăcut în perioada 1482-1495 de către voievodul Vlad Călugărul, care-l va utiliza și ca reședință domnească. Mânăstirea Glavacioc, parte integrantă a ansamblului, a fost transformată radical între 1841-1844 de către paharnicul Constantin Foca, fără a mai păstra vreo asemănare cu originalul. Din ansamblu mai fac parte: Casa Domnească (sec. XVII , chiliile (sec. XVI), clădirile monastice (1841-1842), turnul clopotniță (construit în secolul XVI si refăcut în 1829) și zidul de incintă (sec. XIV, XV, XIX). Casa domnească găzduieste o expoziție muzeală cu obiecte descoperite pe aceste locuri, iar biserica de mir (1861) adăposteste o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, piatra de mormânt a voievodului Vlad Călugărul, obiecte de cult, inscripții în piatră, sculpturi în lemn și cărți vechi românesti, descoperite în complexul monahal Glavacioc.

70 km – comuna Slobozia cunoscută argesenilor pentru vestigiile care atestă existența culturii materiale și pentru monumentele de arhitectură tradițională descoperite aici:

– unul dintre aceste monumente arhitecturale este Conacul de la Slobozia;

73 km – comuna Izvoru (ne întoarcem de la Slobozia la Recea și urmăm drumul spre Izvoru, pe șoseaua ce leagă Piteștiul de Alexandria):

– Conacul familiei Petricari-Davila un complex de clădiri amplasat în mijlocul unui frumos parc amenajat la sfârsitul secolului al XIX-lea. Conacul are și o semnificație istorică: aici Carol al II-lea, viitorul rege al României, a fost inițiat în arta mânuirii armelor de către generalul Petricari;

Trasee turistice , ,

Related Listing

Adaugă recenzia ta

Dă o notă obiectivului turistic selectând stelele de mai jos :

Trimite unui prieten

Verificare Captcha
captcha image

Transmite o întrebare

Verificare Captcha
captcha image

Despre VisitArges

Descopera judetul Arges. Obiective turistice,trasee turistice, trasee montane, cazare, restaurante, cluburi, evenimente locale. Aici afli tot ce ai nevoie pentru o excursie de neuitat.